lørdag 22. august 2009

Slanger, Piercing - Hitomi Kanehara



Basic Info om Slanger, Piercing:
  • Originaltittel: Hebi ni piasu
  • Hitomi sin Debutroman
  • Utgitt i Japan, 2003
  • Fikk Japansk Litteraturpris, Akutagawa 2004
Min vurdering:
Dette er Tokoys underverden. Tre hovedpersoner med en usedvanlig måte å takle livet på, et enkelt levende språk og slangetunger er det som kort sagt utgjør denne boken. Jeg vil kalle den ganske lettlest, egentlig på grensen til for kort. Det tok meg i alle fall bare drøyt en time å begynne på og avslutte den i sin helhet.

Handlingen griper fra første øyeblikk, bekskrivelsene er direkte. Nærmest blodige og småekle til tider da Lui, Shiba-san og Amu alle er personligheter som bruker former for fysisk smerte som sitt eneste holdepunkt i tilværelsen, i flukt fra følelser og virkelighet.

Jeg følte gjenkjennelse i forhold til dette velkjente ungdommelige tivolikaos av inntrykk, problemer med å uttrykke seg, perioder med nøytral likegyldihet, og hele tiden konstant lete uten å helt være sikker på om du leter etter noe som helst på samme tid, etter noe håndgripelig som kan få deg til å slå rot i noe. Sympati for disse menneskene historier og skjebner. Men også litt lengsel, for til tross for sin skrikende smerte, så utstråler også denne boken en form for frihet. Det skal mot til for å kløyve tungen sin i to, eller å underkaste seg andres vilje totalt. for ikke å snakke om tatoveringer.

Den er verdt å lese hvis du kan tåle litt nålestikking og gørr. Absolutt verdt. For den har vakre myke dragevinger i sin groteskhet.

2 kommentarer:

  1. Lykke til med bloggprosjektet ditt - det blir spennande å følgje deg.

    Boktipset ditt er notert!

    SvarSlett
  2. Hurra! Den første kommentaren^^
    Takk for lykkeønsking:)

    SvarSlett